Polyurethan / PUR

Stor fleksibilitet og enestående holdbarhed

Polyurethan – også kaldet PUR – er en elastomer med en række tekniske egenskaber. PUR kan produceres med store variationer i både stivhed og masse, hvorfor det er velegnet til en lang række forskellige formål.

Dansk Gummi Industri er markedsledende indenfor specialfremstillede emner i PUR og vi producerer dem på vores egen fabrik i Danmark. Vi har stor erfaring og et indgående kendskab til materialets styrker og begrænsninger.

Unikke egenskaber

Polyurethan er et gummi/plast-materiale med en lang række gode tekniske egenskaber. Blandt andet stor fleksibilitet i udformning og størrelser, lang holdbarhed og stor modstandsdygtighed over for vedvarende stød og slag af stor styrke.

PUR er et materiale, der er let at kombinere med andre materialer. Det er modstandsdygtigt overfor en række fedt- og olietyper samt visse kemikalier og UV-stråling.

Egenskaberne kan kombineres på mange måder afhængigt af den belastning, polyurethanemnet bliver udsat for.

Materialet kan med stor fordel anvendes, hvor der stilles krav om komponenternes driftssikkerhed og holdbarhed gennem høj slidstyrke mod mekanisk påvirkning, god stødabsorbering og god friktion.

Mange farver og kvaliteter

Hos Dansk Gummi Industri udvikler vi individuelle støbeforme, så din virksomhed får præcis den form og de mål, der er brug for. Du kan desuden få dine PUR-produkter fremstillet i udvalgte farver i RAL-skalaen. RAL-farver er standardiseret, nummereret og navngivet efter tysk standard, så de forstås verden over.

Derudover kan du få dine produkter i stort set alle tænkelige former og størrelser. Vi rådgiver gerne om de mange forskellige kvaliteter, egenskaber omkring styrke og de mange farvemuligheder du har i forbindelse med PUR materialet.

Blandt de mange industrier og brancher der benytter PUR er fødevareindustrien. Her tilbyder vi løsninger i godkendte kvaliteter til brug i forbindelse med fødevarekontakt ifølge FDA-CFR 177.2600.

Tilmeld nyhedsmail

 – og bliv løbende informeret om nye projekter, produkter og andet fra vores verden.

Interesseområde*:

Du mangler at vælge minimum en her.

Du mangler at vælge minimum en her.

Tak for din tilmeldning!
Ups! Du mangler at udfylde påkrævede felter

Kontakt os

Vi udvikler løsninger i polyurethan for kunder over hele verden. Har du for brug for hjælp til dit næste projekt, så hører vi gerne fra dig.

 Kontakt os